Welkom op de site van Stichting Kankerregister!

 
Stichting Kankerregister verzamelt gegevens over alle nieuwe kankerdiagnoses in België en de follow-up ervan. Op basis van die informatie brengt zij de aard en de omvang van kanker in België in kaart. Die informatie bundelt zij geregeld in een publicatie. De meest recente gegevens vind je terug onder cijfers over kanker.
Daarnaast verzamelt de Stichting Kankerregister ook alle anatomopathologische testresultaten in het kader van vroegtijdige opsporing van bepaalde kankers (baarmoederhals- borst- en colonkanker).
 
Wat vind je op onze site?
Naast informatie over Stichting Kankerregister en haar werking, krijg je bij publicaties een overzicht van uitgegeven brochures en rapporten. Ook over de opleidingen en evenementen van de stichting kan je meer lezen. Je vindt op deze website bovendien informatie over wat het Kankerregister doet in het kader van preventie en onderzoek. Je kan ook doorklikken naar de subsites van PROCARE en the Belgian virtual tumourbank.
 
Data opvragen of registreren
Ben je op zoek naar concreet en correct cijfermateriaal over (een bepaalde soort) kanker? Of wil je weten in welke mate die in een bepaalde regio voorkomt? Onder statistieken kan je aan de hand van een eenvoudige zoekfunctie de informatie opvragen die je nodig hebt.
Je wil weten hoe je als professioneel gegevens moet registeren? Klik dan op registratie of preventie
 
Het logo van Stichting Kankerregister
Het logo van de organisatie staat symbool voor het gevoel van gevangen-zijn dat kankerpatiënten ervaren. De streepjes verwijzen naar het turfsysteem waarmee zij, net als gevangenen, de dagen aftellen naar de genezing of hun vrijheid.
 
Stichting Kankerregister contacteren
Wil je meer informatie over Stichting Kankerregister? Of vind je niet wat je zoekt?
Neem contact met ons op via :
tel. 02 250 10 10
info@kankerregister.org.
 

Top

login
zoek